Online tolmácsolás és előnyei

Online tolmácsolásnak nevezzük, amikor a résztvevők együttes jelenléte nélkül, kizárólag online technikai eszközök segítségével tolmácsolunk a különböző helyen tartózkodó, különböző nyelvet beszélő résztvevők között.

Nem kell a résztvevőknek utazniuk, ezzel jelentős utazási és szállásköltséget takarítanak meg.

Szintén jelentős az így megtakarított idő is, ami még fontosabb szempont lehet.

Bizonyos online tolmácsolási megoldások esetén a tolmácsolási idő elszámolása is kedvezőbb lehet.

Technológia

Az online tolmácsolásnak technikai szempontból több féle változata lehetséges. Csak hang alapú, vagy videó kapcsolattal kiegészülve, telefonvonalon, vagy az interneten, illetve két résztvevő között, vagy akár nagyobb csoport bevonásával is. A megfelelő technológia kiválasztása függ a megbízó technikai lehetőségeitől, a résztvevők számától, a részvételi helyszínek technikai és kommunikációs ellátottságától, a nyelvek számától, valamint, hogy audió, vagy video kapcsolatra lesz-e szükség.
Az egyik, talán legegyszerűbb, de mégis hatékony megoldás Skype (vagy hasonló alkalmazások) használata.

Az online technológiák fejlődésével az online tolmácsolás elterjedése a közeljövő nagy lehetőségei közé tartozik.

Segítünk

Ha tolmácsra van szüksége, vagy csak tanácsra a legmegfelelőbb módszer kiválasztásában, szívesen segítünk. Ilyenkor egy cél vezérel minket, hogy az Ön programja sikeres legyen, és hogy a tolmácsolás hozzájáruljon ehhez a sikerhez!

Megosztjuk tapasztalatinkat, amennyiben valamilyen rendezvény szervezése előtt áll. Akár ez lesz az első, akár már rutinos szervező.