Milyen tolmácsolási szolgáltatások léteznek?

  • Online vagy távtolmácsolás
  • Konszekutív (mondatonkénti) tolmácsolás
  • Kísérő tolmácsolás
  • Szinkron vagy konferencia tolmácsolás

A tolmácsolási fajták kiválasztása a megrendelő igénye és az esemény jellege alapján történik. A tolmácsolás lehet szakaszos vagy folytonos, tolmácsberendezéssel ellátott vagy a nélküli, valamint lehet egy-két embernek vagy számos hallgatónak tolmácsolni.

Tolmács: választás, szaktanácsadás, árajánlat

Az okleveles tolmács munkatársaink az ország legjobb szakemberei közül kerülnek ki és tapasztalatukat örömmel állítják megbízóink szolgálatába.

tolmács kapcsolatot teremt két idegen nyelvű fél között és a mondanivalójukat közvetíti egymásnak. Egy jó tolmács azt az érzetet teremt, mintha a két ember ugyanazon a nyelven beszélne. A tolmácsnak szinte anyanyelvi szinten kell beszélnie a megbízó és az üzleti partnere nyelvét.

Örömmel összeállítunk egy árajánlatot Önnek. Ez nem jelent elköteleződést és segít a tervezésben is.

  • Milyen nyelvek között keres tolmácsot?
  • Milyen szakismeret szükséges (pl. műszaki, üzleti, orvosi, kulturális stb.)?
  • Mikor és mennyi ideig lesz szükség tolmácsra?
  • Mi lesz a tolmácsolás helyszíne?
  • Milyen alkalomból, milyen szituációban kell tolmácsolni?

Az irodánk munkatársai gyorsan ellenőrzik az elérhető tolmácsok körét és pontos ajánlatot küldenek Önnek.

Segítünk a szervezésben

Ahhoz, hogy a tolmácsolás megfelelő hatékonyságú legyen, fontos a helyes tolmácsolási típus, a megfelelő tolmács segédeszközök és a megfelelő tolmács(ok) összeszervezése. A tolmácsolás előkészítésének első lépése a szituációnak megfelelő tolmácsolási típus és a tolmácsolási időtartam meghatározása. Ha ez tisztázásra került, akkor következhet
a megfelelő szakterületű és nyelvkombinációban jártas tolmács szakemberek kiválasztása.

Fontos tudni, hogy a tolmács munkája jóval a tolmácsolást megelőzően, a felkészüléssel kezdődik. Mivel a fordítóval ellentétben a tolmácsnak nincs lehetősége a munka végzése során utánanézni a számára esetlegesen ismeretlen kifejezéseknek, azzal segíthetjük munkáját, ha a tolmácsolás előtt a megfelelő terminológiát tartalmazó segédanyagokat rendelkezésére bocsátjuk. A tolmács munkáját azzal is tudjuk támogatni, ha az esetlegesen felmerülő kérdések tisztázására egy kompetens személy elérhetőségét is megadjuk neki.